onsdag 23. juni 2010

Identitet og integritet

Verden globaliseres med informasjonsteknologi, økonomisk vekst, økt reiseliv, flyktningestrømmer og et ekstremt søkende folk. Fordi livssyn, religioner og kulturer mingles i urbane gryter, vokser det frem en økende bevissthet hos mange. Hvem er jeg, egentlig?

Hvem du "er" betyr i dag hva du tror på, hvem du går med, hva slags image du har, hvilke klær du går med, hva du jobber med og hva du dedikerer livet ditt til. I en polarisert verden, blir uttrykkene kraftigere og stadig fler søker et individuelt og sterkt uttrykk. Ungdom ønsker å vise frem sin kraft og særegenhet, og ingen er særlig annerledes lenger. Det er kanskje de minst spesielle som skiller seg som kjedelige eller copycats. Identitet er viktig og stadig flere blir mer bevisst på å bevare sin integritet og forvalte sine særtrekk som skatter. Du er ingen hvemsomhelst, du er DU og du er unik.

Den norske rapgruppa Karpe Diem har lenge utmerket seg som en musikkgruppe med et ungdommelig, politisk og flerkulturelt budskap. Muslimen Magdi og hinduisten Chirag briljerer med gatespråk, trender og tar opp viktig etiske tema. Hva vil du bruke livet ditt på? Hvem vil du være? Hva mener og gjør du? Er det greit å ha et utsvevende seksualliv, eller fører det konsekvenser med seg som er umulig å rydde opp i? Ruser du deg, og hvorfor trenger du det? Hvordan oppfører du deg ovenfor andre, hvilket eksempel viser du?

Hvis Gud skulle ha sendt et nytt profeti til jorden, (noe Han selvfølgelig ikke gjør siden han har lovet at Koranen var siste advarsel), tror jeg Han kunne ha valgt en rapgruppe til å vekke folket.

Stadig flere omvender seg og kommer til Islam. Det er helt naturlig at mennesker som har sett seg lei på dyrisk forfølgelse av lyster og begjær går tomme. Menneskeligheten blir totalt fraværende i kulter uten solidaritet, nestekjærlighet og nåde. Menn og kvinner går lei av barbari og et rotterace etter økonomiske verdier, makt og utnyttelse. Islam har gjennom alle tider tiltrukket seg de som tenker. De som tror på noe godt. De som har tillit til en Høyere Makt som noe overordnet og godt. De som vil noe mere med livet sitt. De som har forstått at den som ønsker andre godt også får det godt selv. Den som er rettferdig, opplever selv rettferdighet. Den som er snill, møter snillhet på sin vei. Den som tror det er en større mening med dette lille livet som forsvinner så altfor fort mellom fingerne på oss. En dag er alt slutt, og hva gjør du da? Da er det for sent å gjøre noe som helst, for din menneskelige kraft er avsluttet og dine dager er talte. Det er dine handlinger her og nå, i dag, i dette livet, som danner grunnlaget for hva som skjer med deg resten av livet og inn i evigheten. I gjennomsnitt 1 menneske blir muslim hver dag i Norge, i Storbritania er det ca 10 hver dag. I Tyskland er strømmen til islam så stor at det "bekymrer" konservative politikere. Frankrike har et kjempesterkt muslimsk fellesskap med stolt, flott ungdom som ikke lar seg tråkke på. Nederland og Belgia har spesielt stor økning i kvinnelige konvertitter. Spania har så stor tilvekst at det finnes egne muslimske områder (også bevart fra muslimenes tidligere tilstedeværelse). *

Forstår dere ikke snart hvorfor vi kommer til islam? Vi tror på Gud, vi ønsker å være gode mennesker, vi ønsker et godt samfunn, vi ønsker nestekjærlighet, nåde, renhet og orden. Vi ønsker å leve i fred. Vi ønsker det beste for verden og for menneskeheten. Bare islam har et levesett å tilby som sikrer alles ve og vel, i lengden. Frihet, demokrati, ytringsfrihet og likeverd kom i Koranen, det er ingen ny oppfinnelse. Vesten har ikke opphavsrett på disse verdiene. Vi ønsker dette + nestekjærlighet veiledet av Gud. Vi tror Skaperen vet bedre enn maktmennesker, vi tror at Gud vet best.

Norsk ungdom ser muslimsk ungdom med gode verdier, det er blitt kult å avstå fra alkohol og rusmidler, å ha verdighet over egen kropp og avstå fra sex til man blir eldre, kle seg mer anstendig og oppføre seg mer anstendig, kreve respekt og stå opp for seg selv. De muslimske verdiene sprer seg som ild i tørt gress, og hvorfor det? Fordi de er gode og mange ønsker dem! Ungdom konverterer mer enn før og deres lokalsamfunn og familier er mer åpne for deres egne veivalg, enn for de første norske konvertittene tilbake på sent søtti-/åttitall.

Er ikke Paradis en fristelse? Flere enn noen gang syns det, og jobber hardt for billetten. Den kan du nemlig ikke kjøpe med makt, ungdommelig skjønnhet, sex, penger eller manipulering. Den må du tjene til selv. Start i dag?

Bildet er lånt fra Muxlim.com bildebase

* tallene er hentet fra informasjon gitt fra det muslimske fellesskapet og er ikke statistisk bekreftet

5 kommentarer:

Julia sa...

Jeg tror det er gode grunner til at de tallene ikke er statistisk bekreftet. Og forhåpentligvis er samfunnet idag slik tilrettelagt at folk kan etterstrebe høyverdig moral og livsførsel uten at det er inspirert av det jeg anser som primitive mekanismer nemlig 'håp om belønning/paradis' eller 'frykt for straff/helvete'.

Jeg tror mennesker har langt vakrere ting i seg enn slike motivatorer.

Anonym sa...

Tenker litt som Julia. Jeg ønsker at mennesker skal være snill mot andre fordi de har en innebygd mekanisme som gjør at de får dårlig samvittighet når de ikke handler rett mot andre. Ikke fordi de skal få ekstra poeng hos Gud-det blir for ytrestyrt og i bunnen litt for egoistisk etter min smak. Du skriver at Islam er perfekt men hvorfor er da muslimske land stort sett diktatoriske og langt ifra perfekte? Man ser tvertimot at "kristne" land behandler sine innbyggere langt mer humant enn de såkalte "muslimske"land gjør. Hvorfor det egentlig?

Valgerd sa...

Hei Anonym!
Hvorfor muslimer og muslimske land ikke er perfekte, kan jeg svare mer på i en egen bloggpost senere. Insha Allah.
Takk for at du leser.

monisen sa...

Jeg syns det var kjempeflott skrevet. Kanskje fordi jeg er konvertitt selv ;). Fin blogg som inspirerer!

mahir1 sa...

Hei Valgerd!
Flott skrevet!