tirsdag 24. mai 2011

Utilslørt. Muslimske RÅtekster


Nå er den her, endelig! Boka vi har jobbet med så lenge. Skrevet tekst til morgenkaffen og i nattens mulm og mørke, tenk, følt og gått svanger med et bokbidrag. Det var en ære å bli spurt om å ville være med, og en mare å ferdigstille teksten, og allikevel en herlig gledens dag når forløsningens termin er på torsdag 26. mai! Boka lanseres på Litteraturfestivalen på Lillehammer i stor stil med påfølgende feminisme debatt på fredagen.

Kanskje så du oss i Dagbladet i går? En liten smakebit om hvorfor vi skriver boka og hva som er så viktig å formidle.

Som medforfatter har jeg vært så heldig å få boka i hende noen dager før lansering, og jeg har i går og i dag lest meg igjennom alle historiene. Jeg sitter igjen med utrolig mange tanker og følelser. Skal ikke si så mye mer om den saken nå, det ville vært som å pakke opp julegavene dagen før dagen..

Du får vente i spenning en liten stund til, og kjøpe boka selv. Der vil du garantert finne historier som fenger, griper og provoserer deg. Den har tatt meg med storm!

2 kommentarer:

Julia sa...

Underlig å lese en av kommentarene fra bidragsyterne som skriver at islam gir kvinner like rettigheter og muligheter som menn.

Er dette bevist tåkelegging eller kjenner hun ikke hvordan islams tekster gir kvinner og menn komplementære rettigheter?

Anonym sa...

Julia, helt enig med deg. Jeg stusset også over det. Men du må ikke glemme at muslimer leser Kuranen på arabisk, de fleste bryr seg ikke engang å lese det på sitt eget språk. Det er bare kovertitter som gjør det. Så jeg tror at det dreier seg stort sett om uvitenhet.

Det finnes jo også en del som blir introdusert for en lett versjon av islam, du vet disse brosjyrene som distribueres overalt, der kvinner og menn liksom har like rettigheter, ingen tv<ang i islam osv.... Noen av dem, som gidder å fordype seg, oppdager at dette bare var "dawaganda", og at det slett ikke er sant.... Du vet, den der "Islam har gitt kvinner alle rettigheter" er bare en illusjon. Etterhvert oppdager man at du har rett til å bli forsørget fordi retten til å jobbe ute er avhengig av den manns tillatelse. Retten til skilsmisse, er igjen avhengig av din manns gode vilje... hvis ikke han sier ja til det, er du pent nødt til å leve med ham... Retten til trygghet, er retten til ikke bli slått i ansiktet.... Og den der "man skal spørre kone nr 1 om tillatelse om å gifte seg med kone nr 2,3 & 4" er slett ikke eksisterende. Våre lærde har kommet fram til konklusjonen at det som Gud har tillatt, kan ingen kvinne forby. Man kan heller ikke stipulere retten om "khul" i ekteskapskontrakten dersom mannen tar kone nr 2. Skilsmisse kan gis muntlig, eller som sms.... vi er veldig moderne, ser du...

hilsen "frustrert"