tirsdag 2. august 2011

God Ramadan!

Årets Ramadan starter 31.07.2011 søndag kveld ved solnedgang. Da må alle muslimer be en bønn om å ha rett intensjon for månedens religiøse handlinger. Fasten innebærer å verken spise, drikke eller ha seksuell omgang med sin ektefelle i 30 dager fra soloppgang til solnedgang, med unntak av barn, syke, eldre, menstruerende kvinner og reisende. Om natten må det spises og drikkes, elskes og hviles, for å holde ut neste dag. Det er ikke lov å faste videre uten å ha spist om natten, dette var det bare profeten som fikk gjøre.

Ramadan er vakkert. Ramadan er måneden Koranen først ble åpenbart profeten, måneden satan er lagt i lenker og himmelens porter står åpne. Hvor hver gode handling blir velsignet med et mangfold av belønning og hvor vi får tid og mulighet til å gi ekstra oppmerksomhet rundt verdens viktigste tema; hvordan oppfører vi oss, hvilken betydning har Gud i våre liv og hvordan behandler vi våre medmennesker?
Hvordan er vårt humør, hva slags motiv har vi, hva ønsker vi for oss selv og for andre?
Hva har du gjort for noen syke eller gamle? Døde? Når besøkte du sist en gravplass og ba for de døde?
Når delte du sist av din mat med noen som var sultne? Når inviterte du sist noen som er ensomme eller ikke har familie? Hva tenker du når du går å legger deg om kvelden? Er du fornøyd med deg selv? Har du ro? Tror du Gud er fornøyd med deg?

Ramadan er ikke bare sult, tørste og utmattelse. Ramadan er oppofrelse, forsakelse, lydighet og underkastelse. Ramadan er samhold, tradisjon og en religiøs forpliktelse for alle troende. Ramadan er godt for deg og en velsignelse for menneskeheten.

Ramadan er hva du gjør det til. Gjør noe stort.

3 kommentarer:

Julia sa...

ramadan mubarak!

Reidar sa...

Under ramadan skal ikke mulsimer spise eller drikke mens solen er oppe, men hvordan håndteres det i nordnorge når ramadan faller i perioden under midtnattsolen?

Valgerd sa...

Hei Reidar!
I Nord-Norge brukes egne tider som ligger nær Mekka sine. Det vil være umulig å følge solen der oppe, hvor det er årstider med bare sol eller ingen sol.

Takk for at du leser islambloggen!